Sony Ear te ajută să comunici mai ușor cu inteligența artificială

de: Bogdan Cristea
22 02. 2016

La MWC 2016, cei de la Sony au prezentat un gadget care te ajută să interacționezi mai ușor cu inteligența artificială.

La Barcelona în acest an, după cum am mai spus, marile vedete au fost Samsung Galaxy S7 și noul LG G5. Pe lângă acestea, însă, am avut ocazia de a vedea și câteva gadgeturi utile, care nu au atras atenția la fel de mult. Unul dintre acestea este Sony Ear, care te ajută să interacționezi mai ușor cu asistentul personal de pe dispozitivul tău mobil. Desigur, asistenții personali nu sunt încă extrem de bine puși la punct, însă gadgetul s-ar putea dovedi util în unele momente.

După cum scrie site-ul Gizmodo, Sony Ear folosește o versiune modificată de Google Now și este dotat cu un senzor de proximitate cu ajutorul căruia poate detecta momentele în care este introdus în ureche. Atunci când este folosit, Sony Ear furnizează period, printre altele, informații despre vreme, notificări de pe diversele rețele sociale utilizate și informații în legăturile cu apelurile și mesajele de pe telefon. Mai mult decât, utilizatorii pot solicita informații despre mesaje sau trasee.

După cum probabil vă așteptați, autonomia nu este unul dintre punctele forte ale dispozitivului. Aceasta este de doar trei ore și jumătate, însă japonezii au găsit o soluție de compromis. Este vorba despre o cutie mică în care puteți plasa Sony Ear pentru a-l reîncărca. Din câte se pare, puteți efectua trei încărcări complete cu ajutorul acesteia. Gadgetul va apărea pe piață în vară, însă nu avem foarte multe informații în legătură cu prețul.